Från ett hotell till ett annat...

Tar enn snabb paus från playan och alla cocktails för att skicka iväg en rapport från ett varmare land. Vad sägs om 35 grader i skuggan, 29 i havet och strålande solsken?  Eller en öl för 8 kr st?

Ja, jag trivs och längtar väl inte hem sådar fasligt mycket. Men åter till hotellet...

Det jag verkligen uppskattar är väl kanske killen som öppnar dörren för en hela tiden, tjejen som serverar kaffet på frukosten, polisen som cirkulerar runt med jämna mellanrum eller PT;n som finns på hotellets gym? Kan det vara något for hotell Laponia? Gymmet som inte har sett till mig speciellt mycket btw... Något jag är förvånad över är nog all denna personal som cirkulerar på bygget. När hade våran restaurangchef egentligen tid att studera denna vackra utsikten? Ska vi börja ha 4 receptionister i repan eller klarar vi oss med en? Och vad sägs om att anställa en trafikpolis som hjälper en över övergångsstället?

Nä jag måste fortstta glassa nu, hoppas hotellet rockar loss i helgen!

Salut!

/Brownie

Brev från praktikanten!

Tjena Hejsan!

Efter typ 4 veckors praktik här så börjar man känna sig som en i mängden...
Som ni kanske sett så har jag ju till och med blivit nämnd tidigare i bloggen då eftersom massa tyskar "tog hand om" mig. 

Det är ett trevligt hotell det här man känner sig väldigt välkommen och blir snabbt en i mängden. 
Detta är ju inte första gången som jag är här på praktik som vissa kanske har förståt men sist så va jag lite mer som en praktikant än nu...
Då låg jag på hotellrummet hela kvällarna o hade tråkigt. Medans nu då är de typ bastu kvällar, filmkvällar o så klart party kvällar...
Partykvällen med de på hotellet så såg jag iofs inte mkt av de jag var ut med (de försvann som ganska fort, såg dom som snabbast ibland) men hade ändå väldigt trevligt. 

Detta är den bästa praktikplatsen jag har varit på, det är då ett som är säkert, alla är trevliga och glada och alltid villiga att hjälpa till om det är något man inte fattar. har verkligen fått testa på hur det är att jobba på hotell här och det har varit en väldigt rolig upplevelse. 
Innan så var jag väldigt negativ mot att jobba på hotell tyckte att det verkade tråkigt ändå valde jag den linjen hmm ganska konstigt val...
Men efter att ha varit här på praktik så har jag fått en helt annan syn på det hela. Om alla hotell är som det här så jobbar jag mer än gärna på hotell.    


Den som väntar på något gott..

väntar aldrig för länge.. En hård baksmälla kom emellan därav det försenade inlägget!

Först och främst så efterlyser vi alla tjejer i arvidsjaur, var håller ni hus egentligen? Det var ren och brutal korvfest i lördags. Men samtidigt så blir det ju mer över till alla oss andra.

På tal om korv med bröd, visst var det några som fick till det? En donna kom förbi receptionen för att inhandla kondomer, det är bra att ni skyddar er ungdomar! Så ni slipper apoteksbesöket på måndag. Vi har olika smaker, så ni kommer säkert att hitta något som passar er -kontakta receptionen för mer information.

Don Juan besökte oss i helgen och friade till receptionens mama! Det bästa (eller värsta?) var väl att hon fick chansen att träffa hans far. Mycket trevlig man, men det får ju inte gå för fort. Kärleksförklarningarna bara sprutade ut, och det blev nog kvarlämnat ett brustet hjärta på rum 233.

Kvällens "det är kul när det går bra för andra"
Så fort man blir scratcher verkar popularitetsgraden stiga uppåt.. Är scratchers det nya it i arvidsjaur? Vad är hemligheten? Har vägen till hjärtat börjat gå genom öronen? Vi hänger inte med, men vi tycker det är väldigt mysigt! Det är inte på alla ställen man får pussas på arbetstid....

Dagens tips från coachen
Att man försöker komma ihåg sina egna tips.


Dagens ros
Går till alla tyskar som tog hand om vår kära praktikant. När alkoholen går in brukar dimman göra det aningen svårt att hålla reda på varandra men som tur var höll dom ögonen öppna och vi behövde inte känna oss oroliga :)

På fredag kör vi After Work från klocka 17.00-21-00 Grekisk Buffe för 89:- Vad sägs om att vi ses där?

Blondie, Brownie & Ejja

Dagens outfit by Totti

Hotellets sötboll




Dagens outfit

Möt vårt modeorakel här på hotellet....



Skjorta - Gant
Byxor- Bläck
Skor - Ecco
Kalsonger - Björn Borg
Strumpor - Bläck
Glasögon - (Nya) från Sand (vill ha!)

Vad har hänt?

Brownie och Blondie har haft taktikvila ihelgen så nu frågar vi Er, hände det något spännande ihelgen?
Vem pussades med vem? Var det någon som tog en öl för mycket? Gick ni lös? Framförallt, var det någon gobit ute att vila ögonen på?

Ihelgen har vi haft mycket gäster, flera bussar med trevliga pensionärer (finns det möjlighet att "adoptera" en farmor och farfar?) och ett charterplan med tyskar. Som Ni förstår har vi haft fullt upp på hotellet med boende gäster och middagar, kul att det äntligen dragit igång!

Helgens "det är kul när det går bra för andra"
Vi misstänker att det finns ljuv romantik bland vissa av personalen på hotellet, är detta korrekt? :)

Helgens gobit:
Tänkte att vi skulle dela med oss av en härlig historia som utspelade sig på fredagskvällen. Än en gång blev allas vår Brownie uppvaktad. En man har tydligen "lite dålig studs i sängen" som han så fint uttryckte det och tänkte att hon kanske kunde hjälpa till att lösa problemet? Brownie gav honom nya batterier och önskade honom lycka till!

Dagens "Tips från coachen"
Om det står en kastrull bredvid köttet på buffébordet är det mest troligt sås och inte soppa. Det är inte lätt när det är svårt.

Text och bild
Blondie & Brownie

Ny helg - nytt skvaller!

Med flera hundra besökare i lördags så förstår ni att det givetvis hände både det ena och det andra under småtimmarna. Och givetvis så skvallras det mer än vanligt. Det heter ju "lika barn leka bäst" och i detta gäng verkar det lekas en hel del har vi hört. Tävlingar som pågår både dag och nattetid låter ju väldigt spännande måste vi erkänna. Det kvarstår dock några frågetecken, vad går allt egentligen ut på och vem leder? Allt vi skulle vilja veta är om det finns några snygga donnor därute som har blivit av med en eller en annan håraccessoar?  

På tal om något helt annat så verkar vissa pojkar ta fel på Hotell Laponia och Gutekällaren. Boys, det är början på februari månad, -15 grader och mitt uppe i en högsäsong. Här i norrland kör vi på något mer värmande en månad som denna. Så när ni beställer alla dessa cocktails se då till att ha med er tålamodet, ifrågasätt inte bartendern och va glad, annars kanske det går lika dåligt för er som killen med dom höga kraven, längst bak i kön.. Va inte den som står och skriker i kön om att det tar långt tid. Vad tror ni tar längst tid, en fatöl eller en mojito?

Tack för spyan ni lämnade över ett helt bord och en soffa! Hädanefter får man betala 200 SEK för varje utlagda snus som påträffas av personalen. Förresten så hittade vi en  bh på dansgolvet, om det är någon som saknar en så finns den att återfå mot beskrivning i receptionen.


Dagens tips från coachen:
Klädlogen ligger rakt fram och sedan till vänster om restaurangen när ni utgår från entrékassan. Vi vet av egen erfarenhet att lokalsinnet inte alltid hänger med en efter en härlig förpärla. Men när ni hamnar i källaren så har ni kommit fel, riktigt fel. Om ni känner er osäkra så fråga - vi finns här för er!

Dagens "Det är kul när det går bra för andra"
Det är ju två veckor kvar till "Alla Hjärtans Dag" men  det syntes inte bland alla pussgurkor ute i vimlet. Vi vet, det är ett nytt år, nya möjligheter och rad med hjärtan som måste värmas så därför pussades det på mer än vanligt. Mys säger vi.

Någonstans där det var mer än bara pussar var längst in på dansgolvet, högtalarna dunkade på mer än vanligt denna kväll.

Äntligen har våra rum börjat komma till användning! Det är också riktigt trevligt  att ni stannar kvar och äter frukost tillsammans. Vi hoppas att det blir något mer där än en natt på hotellet. 

Ok, Brownie jobbar i receptionen och hennes huvudsakliga uppgift är att hyra ut rum, det verkar ändå ha blivit ett slags missförstånd  lördag natt då hennes lägenhet verkar ha blivit uthyrd.

Dagens ros:
Kvällens sötaste gäst var  nog en av kulturpristagarna som berömde alla i personalstyrkan. Han tyckte att alla var så duktiga, söta och vackra. Well vi kan ju inte annat än att hålla med honom.

Kvällens gobit:
Såg ni mannen i klänning och med långt lockigt brunt hår? Det gjorde vi! Thomas Di Leva, Blondie and Brownie löves you!


Text: Blondie&Brownie
 



RSS 2.0